Presentation

Jag som har Ivriga Tassar heter Kristina Boldén och tillhör den delen av befolkningen som har djurintresset i blodet, det går inte att förklara på annat sätt.

Det finns där hela tiden, den där känslan att känna sig hel när det finns djur omkring mig.

Putte o Lotta Undulater

Det började med dom här två gynnarna. De var väldigt tama och oftast utanför buren. Ber om ursäkt för suddig bild men det är en väldigt gammal bild, den är tagen på den tiden när man knäppte en rulle bilder som man fick lämna in på framkallning och man hade inte en aning om det var bra eller dåliga bilder innan man hade dom i handen.

Grannskapets hundägare terroriserades flitigt under min uppväxt och de lånade snällt ut sina vovvar för promenader.

Min syster kom hem med en pudelvalp och efter några år så var Tippen min, han ställde upp på allt - från långa djupa samtal till vilda färder på packmoppe.

En dag fick jag syn på en raspresentation om Tervueren i Brukshunden och jag var helt såld - en sån hund skulle jag ha!

Ett par år senare så köpte jag min första terv med det ståtliga namnet Shabby Tiger för fint skulle det vara, att han sedan fick ett mer passande namn - Tjafsen - men det är en annan historia.

Det har alltid rört sig fler djur i mitt liv, hundar, katter, fåglar och även ökenråttor under en period. Ett tag hade jag som ett litet pensionat där bekantas bekanta kunde lämna in sina hund när de åkte bort, ibland hjälpte jag till med en del problemställningar som de hade också.

Det där var lite historia så nu tar vi ett skutt framåt.

Med min äldsta hund Trixa har jag tävlat spår, sök, patrullhund,lydnad och Nose Work. Hon är även certade patrullhund (TJH) men är  pensionär. Jag har även en Miniature American Shepard (Kråkan) och en Tervueren (Elsa) till, bägge är födda under 2019 så vi får se vad vi hittar på för roligt tillsammans:

Har jag då ingen formell utbildning kanske ni undrar ..... jodå, här kommer uppräkningen:

 • Valpinstruktör (SBK utbildning)
 • Allmänlydnadsinstruktör (SBK utbildning)
 • Spårinstruktör (SBK utbildning)
 • Patrullhundsinstruktör och hundbefäl (SBK/Försvarsmakts utbildning)
 • Figurant på MH (Mentalbeskrivning hund)
 • Instruktörskurs grund (Försvarsmakts utbildning)
 • UGL (Utveckling av grupp och ledare, försvarsmakten)
 • Certifierad Nose Work instruktör och doftprovsdomare (SNWK utbildning genom Dala Hundservice)
 • Vidareutvecklingskurs i Nose Work för Lotta Bauer
 • Vidareutbildning för NW2 och NW3 (Dala hundservice)
 • Hundägarstödjare  (Hundutbildningsgruppen)
 • Hund 360 (Hundutbildningsgruppen)

Kan jag verkligen leva på det här hunderiet ? Det vore drömmen men jag har ett "vanligt" jobb också, jag jobbar med IT och är utbildad både förskollärare och dataingenjör.

Varför håller jag på med utbildning av hundägare ? Det finns en viktig bit med det här att ha hund, alla djur egentligen. Det ska vara roligt!

Att gå en kurs kan ge den kunskap man behöver för att få den fina relationen till sin hund som gör att man samarbetar istället för motarbetar varandra.

Ibland tappar man tråden och vet inte hur man ska gå vidare, kommer i konflikt med varandra och relationen är i botten. Man frågar sig själv - var det så här det jag ville ha det, skulle det inte vara roligt att ha hund ? 

Det finns många orsaker till att man hamnar snett och allt blir fel, om jag kan hjälpa till så att ni kommer på rätt spår igen så kommer jag att känna en enorm tillfredställelse.

Sedan finns det så mycket roligt man kan göra tillsammans med sin hund och det vill jag gärna föra vidare er andra också.

Sekretesspolicy

Enligt nya dataskyddsförordningen (GDPR - General Data Protection Regulation ) som börjar gälla 25 maj 2018 ska du få kännedom om och samtycka till hur företag, föreningar och andra organisationer hanterar dina personuppgifter. Nedan kan du läsa om vad, hur, varför och hur länge Ivriga Tassar sparar dina personuppgifter.

 

När det gäller personuppgifter i register (t.ex tävlings- och kursanmälningar) så har jag namn,adress, telefonnr, e-post och uppgifter på din hund som du lämnat sparat. All övrig information har rensats bort. Det är endast jag som har tillgång till detta register. Uppgifterna sparas i syfte att kunna utföra tjänster och leverera produkter.
Vill du av någon anledning inte finnas kvar i kundregister så är jag skyldig att radera dina uppgifter inom rimlig tid.

Uppgifterna sparas i tre år efter leverans av tjänst för att kunna svara på frågor och skicka inbjudningar till kursverksamhet.

Bilder som tas under Ivriga Tassars kurs/tävlingsverksamhet sparas för marknadsföring och i utbildningssyfte. Bilder som används på sociala medier redigeras för att inte det ska synas vilken person som finns på bilden om inte samtycke finns.

Bilder sparas till den 31 december 2040.

Jag hoppas att du känner dig trygg i vetskapen om att dina uppgifter inte kommer att delas vidare och jag hoppas att du vill fortsätta ta del av mitt kursutbud.

 

Vill du veta vilka uppgifter Ivriga Tassar har sparade om dig eller om du vill att dina uppgifter raderas, skicka ett mail till ivrigatassar@gmail.com